l’equip de Futbol Sala del Club Esportiu Mossos d’Esquadra va participar World Police Indoor Soccer Tournament, torneig de futbol sala destinat a policies i bombers que es va celebrar entre els dies 8 i 12 d’octubre de 2018 a les localitats holandeses d’Eibergen i Groenlo.
El World Police Indoor Soccer Tournament, és un prestigiós campionat que cada mes d’octubre es celebra als Països Baixos i que es considerat el mundial de l’especialitat. A més aquest esdeveniment representa un gran revulsiu per la tranquil·la regió d’Achterhoek la qual cosa s’evidencia en la gran quantitat de voluntaris que es mobilitzen per l’ocasió, la presència de públic a les instal·lacions esportives i la presència de mitjans gràfics i audiovisuals de la zona.
Enguany ha tingut lloc la 36a edició que i ha reunit a més de 2000 participants distribuïts en uns 200 equips de 45 països diferents.
Entre els participants cap destacar les delegacions d’Holanda, d’Anglaterra, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, França, República Txeca, Rússia, Jordània, Israel, Dinamarca, Noruega, Suècia, Portugal, Brasil, de l’Europa de l’Est, repúbliques balcàniques, Algèria, i alguna de més exòtica com l’Illa Reunión.
El nostre equip va quedar enquadrat al grup F, juntament amb els representats de Temse (Bèlgica) Hagen (Alemanya) Suceava (Romania) Oran (Algèria) Brezice (Eslovènia) Sussex (Anglaterra) i Gendarmerie National (França).
Després de disputar aquesta primera i igualada ronda, l’equip va assolir el passi a les eliminatòries per la lluita pel títol, guanyant a alemanys, anglesos i francesos, empatant contra belgues i romanesos i perdent contra algerians i eslovens.
A la fase eliminatòria l’equip del club es va enfrontar contra l’equip de Sant Petersburg (Rússia) clar dominador del campionat durant la darrera dècada. Tot i fer un partit molt seriós i arribar a tenir alguna ocasió de gol, no es va poder evitar la derrota.
Finalment el campió del torneig va ser l’equip de Kiev Academy (Ucraïna) que va guanyar a la final a l’equip de la policia de Croàcia.
Pel que fa a l’equip del Club, l’experiència ha estat del tot positiva, ja que s’han assolit uns bons resultats i durant la seva estància els agents participants van aprofitar per fer relacions, intercanvis d’impressions i d’obsequis amb els agents d’altres cossos i ciutadans tot en un clima de germanor i ajudant a mantenir el bon nom i la imatge del cos i del club.