Per contactar amb el coordinador de la secció: subaquatica@ceme.cat

 

Notícies

Veure totes

Documentació

Veure totes

Calendari d’activitats

Veure totes

Galeria fotogràfica

Veure totes

Ofertes i acords amb clubs

Veure totes

 

 

 

BUSSEIG ESPORTIU

Historial del busseig

Des de temps remots els éssers humans van sentir curiositat per conèixer que hi havia més enllà del que abastava la seva vista. La seva inquietud i la seva curiositat, per saber i conèixer, els va portar a explorar tot allò que suposava un misteri.

Des de terres de l’interior van ser expandint els seus dominis cap a tots els punts cardinals, però hi va haver un moment en què es van topar amb el mar. Els mateixos habitants d’assentaments costaners, van sentir curiositat pel que podia haver-hi més enllà d’aquesta enorme extensió d’aigua, en alguns casos van veure que a prop hi havia illes i van buscar la manera de explorar-les.

Per a això van travessar l’estreta franja d’aigua que hi havia entre la terra que trepitjaven, i l’illa que albiraven. Amb el temps, van aconseguir arribar a algunes illes properes i van aprendre a navegar prop de la costa.

Però la seva curiositat aviat va canviar d’objectiu i van pensar que sota el mar podia haver matèries aprofitables, pel que van començar a plantejar-se que podia haver sota l’aigua, a part de “monstres” i algues o vegetals marins.

Va ser a partir de llavors quan van començar a idear artefactes amb els quals poder submergir-se i explorar el fons del mar.

Després de la segona guerra mundial i malgrat la seva ocupació com a nova arma, el busseig començar a abastar altres facetes. Els avenços van permetre que l’esport del busseig comencés a ser practicat pel gran públic, molts dels bussos actuals es dediquen a “passejar” pel fons marí observant un bell espectacle ple de colors i moviment.

 

 

 

Ofertes destacades per a socis CEME

 

View Details

Fanautic

Preus especials en les diverses modalitats de Soci: Base, Estàndard, Premium per a navegar com vulguis amb el teu carnet de soci del CEME

View Details

DiR

Us informem que els socis familiars o passius d’altres col·lectius del CEME no es poden acollir a aquesta oferta del DIR.

View Details

Team Signia

Trobaràs disponible a la botiga online tota la equipació oficial del CEME per a practicar el teu esport. Consulta el codi d’accès.

View Details

Camp Base

Acord de col·laboració entre Camp Base i la Secció de Muntanya del Club Esportiu Mossos d’Esquadra per oferir descomptes a socis del CEME.

Acsa cocacola cat abertis