Per contactar amb el coordinador de la secció: subaquatica@ceme.cat

 

Notícies

  Veure totes

  Documentació

  Veure totes

  Calendari

  No hi ha esdeveniments en aquest moment.

  Veure totes

  Galeria fotogràfica

  Veure totes

  Ofertes i acords amb clubs

  Veure totes

   

   

   

  BUSSEIG ESPORTIU

  Historial del busseig

  Des de temps remots els éssers humans van sentir curiositat per conèixer que hi havia més enllà del que abastava la seva vista. La seva inquietud i la seva curiositat, per saber i conèixer, els va portar a explorar tot allò que suposava un misteri.

  Des de terres de l’interior van ser expandint els seus dominis cap a tots els punts cardinals, però hi va haver un moment en què es van topar amb el mar. Els mateixos habitants d’assentaments costaners, van sentir curiositat pel que podia haver-hi més enllà d’aquesta enorme extensió d’aigua, en alguns casos van veure que a prop hi havia illes i van buscar la manera de explorar-les.

  Per a això van travessar l’estreta franja d’aigua que hi havia entre la terra que trepitjaven, i l’illa que albiraven. Amb el temps, van aconseguir arribar a algunes illes properes i van aprendre a navegar prop de la costa.

  Però la seva curiositat aviat va canviar d’objectiu i van pensar que sota el mar podia haver matèries aprofitables, pel que van començar a plantejar-se que podia haver sota l’aigua, a part de “monstres” i algues o vegetals marins.

  Va ser a partir de llavors quan van començar a idear artefactes amb els quals poder submergir-se i explorar el fons del mar.

  Després de la segona guerra mundial i malgrat la seva ocupació com a nova arma, el busseig començar a abastar altres facetes. Els avenços van permetre que l’esport del busseig comencés a ser practicat pel gran públic, molts dels bussos actuals es dediquen a “passejar” pel fons marí observant un bell espectacle ple de colors i moviment.

   

  Ofertes destacades per a socis CEME

   

  View Details

  Fanautic

  Preus especials en les diverses modalitats de Soci: Base, Estàndard, Premium per a navegar com vulguis amb el teu carnet de soci del CEME

  ” post=”” btn=”Veure oferta” link=”https://ceme.cat/all-advice-list/fanautic/”]

  View Details

  DiR

  Us informem que els socis familiars o passius d’altres col·lectius del CEME no es poden acollir a aquesta oferta del DIR.

  View Details

  Team Signia

  Trobaràs disponible a la botiga online tota la equipació oficial del CEME per a practicar el teu esport. Consulta el codi d’accès.

  View Details

  Camp Base

  Acord de col·laboració entre Camp Base i la Secció de Muntanya del Club Esportiu Mossos d’Esquadra per oferir descomptes a socis del CEME.

  Acsa cocacola cat abertis