Per contactar amb el coordinador de la secció: subaquatica@ceme.cat

 

Darreres notícies

  Veure totes

  Properes activitats

  No hi ha esdeveniments en aquest moment.

  Veure totes

   

  APNEA

  Apnea és tan antiga com la humanitat mateixa. Més que qualsevol altre esport, l’apnea es basa en vells reflexos subconscients escrits en el genoma de l’Homo Sapiens.

  La paraula Apnea deriva de la paraula grega afonia que literalment significa “sense respiració”. L’origen d’aquesta paraula no té connexió amb l’aigua, però en la terminologia esportiva moderna “Apnea” s’ha convertit en un sinònim d’apnea, és a dir, el busseig en una alenada d’aire, sense necessitat d’utilitzar un equip que permeti respirar sota l’aigua.

  Història
  L’evidencia més antiga que demostra que l’esser humà practicava apnea es remunta a 5.400 aC, on una cultura de l’edat de pedra situada per la zona d’Escandinavia pescaven en apnea. A posterior hi ha altres evidencies, des dels romans i grecs que tenien l’ofici de Urinatores, que s’encarregaven de recuperar objectes enfonsats o les Amas, que en l’actualitat existeixen, i són dones del Japó que pesquen en apnea.

  Apnea de Competició
  Existeixen dues associacións internacionals que realitzen competicións del món, CMAS i AIDA. Aquestes realitzen tant competicions nacionals com internacionals i totes dues tenen disciplines de piscina i profunditat.

  Disciplines A. piscina

  Apnea estàtica: Apnea estàtica és un esdeveniment on l’atleta té per objecte la realització d’una apnea de durada màxima mínimament durant un temps declarat per endavant i si és possible anar més enllà d’aquest temps. L’esdeveniment es va dur a terme en una piscina o en aigües obertes.

  Apnea Dinàmica amb o sense aletes: l’apnea dinàmica és un esdeveniment en el qual l’esportista té com a objectiu cobrir la distància horitzontal màxima nedant en apnea amb o sense aletes.
  B. disciplines de profunditat

  The Blue Jump: Es tracta de cobrir la distància màxima en l’apnea al voltant d’un quadrat de 15 metres lateral situat en una profunditat de 10 metres.

  Pes constant amb o sense aletes: L’atleta ha de cobrir la distància vertical en l’apnea fins a la profunditat declarat sense cap canvi en el seu pes durant tota l’actuació, amb o sense aletes.
  Immersió lliure: L’atleta ha de cobrir la distància vertical màxima en apnea a una profunditat declarada sense utilitzar llast o aletes.

  Busseig lliure Recreatiu

  Immersió a pulmó és també un esport recreatiu, celebrat com una experiència relaxant, alliberadora i única. Molts bussejadors poden ser tècnicament busseig lliure si realitzen qualsevol tipus d’apnea busseig. És important posar l’accent en la importància de la formació i supervisió en fer aquesta associació.

  Igual que altres esports aquàtics, busseig lliure s’associa amb propietats terapèutiques. L’experiència de la llibertat en un entorn sota l’aigua fa que el busseig lliure mica d’un viatge personal i espiritual per a molts. Ioga és utilitzat per molts professionals per augmentar la concentració, la respiració i el rendiment general.

  Mara Torrealba
  Mara es socia del club i es l’actual campiona absoluta d’Espanya d’apnea. Mara competeix a les dues associacions (CMAS i AIDA) i ostenta diversos records nacionals entre ells hi ha dinámica amb alestes 175m, dinámica sense aletes 103, jumpblue, pes constant sense aletes -30m i immersió lliure.

  La nostra atleta a mès de participar en campionats nacionals i internacionals, intenta fomentar l’esport de l’apnea, realitzant cursos i activitats.

   

  Ofertes destacades per a socis CEME

   

  View Details

  Fanautic

  Preus especials en les diverses modalitats de Soci: Base, Estàndard, Premium per a navegar com vulguis amb el teu carnet de soci del CEME

  ” post=”” btn=”Veure oferta” link=”https://ceme.cat/all-advice-list/fanautic/”]

  View Details

  DiR

  Us informem que els socis familiars o passius d’altres col·lectius del CEME no es poden acollir a aquesta oferta del DIR.

  View Details

  Team Signia

  Trobaràs disponible a la botiga online tota la equipació oficial del CEME per a practicar el teu esport. Consulta el codi d’accès.

  View Details

  Camp Base

  Acord de col·laboració entre Camp Base i la Secció de Muntanya del Club Esportiu Mossos d’Esquadra per oferir descomptes a socis del CEME.

  Acsa cocacola cat abertis